Pročistači zraka su uređaji koji se koriste za uklanjanje nečistoća iz zraka u unutarnjim prostorima.

Ove nečistoće mogu uključivati čestice prašine, pelud, plijesni, bakterije, viruse, mirise i kemikalije. Postoje različite vrste pročistača zraka, ali većina rade na sličan način. U osnovi, pročistač zraka usisava zrak iz okoline i provodi ga kroz filter ili više filtara koji uklanjaju nečistoće iz zraka. Zrak se potom vraća u prostoriju čišći i zdraviji.

Postoje tri glavne vrste filtara koje koriste pročistači zraka:

  1. Filtar za zrak sa česticama (HEPA filtari) - ovi filtari su najčešći i najučinkovitiji u uklanjanju čestica kao što su prašina, pelud i plijesan.

  2. Aktivni ugljen filteri - ovi filtari se koriste za uklanjanje mirisa i kemikalija iz zraka, kao što su dim cigareta ili isparavanje kemikalija.

  3. UV-C svjetlosni filtri - ovi filtari koriste ultraljubičasto svjetlo da ubiju bakterije i viruse koji prolaze kroz njih.

Uz to, neki pročistači zraka koriste i tehnologiju ionizacije koja privlači čestice u zraku i veže ih za filter, dok drugi koriste tehnologiju ozona za ubijanje bakterija i virusa.

Kada birate pročistač zraka, važno je uzeti u obzir veličinu uređaja, vrstu filtera koji se koristi i koliko često treba mijenjati filter. U nekim slučajevima, kao što je alergija na pelud, može biti korisno potražiti specijalizirani pročistač zraka koji će bolje rješavati vaše specifične probleme sa zrakom.

Daikin pročistači zraka
Daikin pročistači zraka

Daikin pročistači zraka predstavljaju vrhunsku liniju inovativnih uređaja dizajniranih kako bi vam pružili ne samo udobnost, već i čist zrak u svakom trenutku.

Sa sofisticiranim filtracijskim sustavom, ovi uređaji učinkovito eliminiraju alergene, čestice prašine i mikrobe, čime ...