Klima uređaji bez vanjske jedinice, bez cijevi za spajanje.

Klima uređaji bez vanjske jedinice su sustavi klimatizacije koji se sastoje od jedinice unutar prostorije koja upuhuje rashlađeni zrak u prostoriju i ne zahtijevaju vanjsku jedinicu za raspršivanje otpadnog zraka. Ove klime su obično poznate kao "prozorski" klima uređaji.

Prozorska klima se sastoji od jedinice koja se sastoji od hladnjaka, ventilatora, isparivača, kondenzatora i kompresora. Hladnjak sadrži rashladno sredstvo koje se pumpa kroz sustav, a kompresor komprimira plin rashladnog sredstva kako bi povećao temperaturu. Nakon toga, plin prolazi kroz kondenzator koji pomaže da se rashladno sredstvo kondenzira i otpusti toplinu iz prostorije. Zatim se rashladno sredstvo prolazi kroz isparivač gdje se hladi dok prolazi kroz sobni zrak, a rashlađeni zrak se distribuira u prostoriju kroz ventilator.

Obično imaju jednostavan dizajn i jednostavni su za instalaciju, međutim, mogu biti glasnije i manje učinkovite od drugih vrsta klima uređaja, posebno ako se koriste za veće prostorije. Često su jedini izbor za ljude koji žive u malim prostorima ili onima koji ne žele/ ne mogu instalirati vanjsku jedinicu.

Gree single mono klima uređaji
gree_single_mono_klima_uredaji.jpg

Tvrtka Gree Electric Appliances, Inc. osnovana je 1991. godine. U početku je Gree bila samo tvrtka koja je proizvodila klima uređaje kućne serije. Sada je prerasla u velikog globalnog tehnološkog proizvođača koji je proširio svoje poslovanje na proizvodnju klimatizacijske opreme.

Sinclair single mono klima uređaji
sinclair_single_mono_klima_uredaji.jpg

Marka Sinclair postavila je za svoj cilj, unošenje kvalitete i udobnosti u živote stanovnika našeg plavog planeta, te zaštitu okoliša. Zahvaljujući velikoj pažnji posvećenoj istraživanju, razvoju, proizvodnji i testiranju proizvoda, Sinclair je dostigao visoku razinu kvalitete i pouzdanosti.