Održavanje zraka odnosi se na aktivnosti koje se poduzimaju kako bi se osigurala kvaliteta zraka u unutarnjim i vanjskim prostorima.

Kvaliteta zraka može biti ugrožena zbog različitih faktora, uključujući one prirodne, kao što su čestice prašine i pelud, ali i one ljudskog podrijetla, poput emisija iz industrije, prometa, kućanskih kemikalija i slično.

Održavanje zraka može uključivati različite aktivnosti, ovisno o specifičnim problemima sa zrakom i okolnostima. U nekim slučajevima, to može uključivati ​​čišćenje zraka pomoću pročistača zraka ili zamjenu filtera u sustavima klimatizacije i ventilacije.

Drugi način održavanja zraka je smanjenje izvora onečišćenja, kao što su uporaba prirodnih proizvoda za čišćenje, smanjenje emisija vozila ili upotreba obnovljivih izvora energije. U nekim slučajevima, održavanje zraka može zahtijevati i promjene u ponašanju, poput izbjegavanja pušenja u zatvorenim prostorima ili korištenja zaštitne opreme pri rukovanju kemikalijama.

Konačno, održavanje zraka može uključivati ​​praćenje kvalitete zraka putem senzora ili drugih alata kako bi se osiguralo da su razine onečišćenja u okviru prihvatljivih granica i pravodobno reagiranje u slučaju povećanja onečišćenja. Sve ove aktivnosti imaju za cilj održavanje čistog i zdravog zraka za sve koji koriste prostorije ili borave u okolini.

Odvlaživači zraka
Odvlaživači zraka

Odvlaživači zraka su uređaji koji se koriste za uklanjanje viška vlage iz zraka u prostorijama.

Ovi uređaji se često koriste u vlažnim područjima ili u prostorijama s lošom ventilacijom, gdje vlaga može uzrokovati probleme kao što su stvaranje plijesni, oštećenje namještaja ili zidova ...

Pročistači zraka
Pročistači zraka

Pročistači zraka su uređaji koji se koriste za uklanjanje nečistoća iz zraka u unutarnjim prostorima.

Ove nečistoće mogu uključivati čestice prašine, pelud, plijesni, bakterije, viruse, mirise i kemikalije. Postoje različite vrste pročistača zraka, ali većina rade na sličan način. U ...

Ovlaživači zraka
Ovlaživači zraka

Ovlaživači zraka su električni uređaji koji se koriste za povećanje vlažnosti zraka u unutarnjim prostorima.

Oni su posebno korisni tijekom zimskih mjeseci kada se grijanje u kućama može isušiti zrak, što može dovesti do problema s dišnim sustavom, kože i drugim zdravstvenim ...

Difuzori za eterična ulja
Difuzori za eterična ulja

Difuzori za aromatična ulja su uređaji koji se koriste za raspršivanje mirisnih ulja u zrak s ciljem poboljšanja mirisa prostorije i stvaranja ugodnog ambijenta.

Ovi uređaji mogu biti napravljeni od različitih materijala i dolaze u različitim oblicima i veličinama.

Postoje tri ...